En als er nog vragen zijn, contacteer ons.

Hebt u fietsen bij of komt u met de motorfiets ? 
Je kan ze veilig opbergen in onze garage.  In de garage zijn er ook voldoende stopcontacten voor het opladen van elektrische fietsen.  Fietsenknooppunt 25 bevindt zich in Leke, op minder dan een kilometer van De Windhoek.
In Diksmuide kan je fietsen  huren (www.fietsencatrysse.be, tel.: 051/50 46 70) . Je kan ook onze fietskaarten gebruiken.

Drink je graag zo nu en dan een kopje koffie of thee ?
In de zithoek op de gang kan u er altijd eentje klaarmaken, er staat oploskoffie en thee en een waterkoker.

Bent u van plan verschillende musea en attracties te bezoeken ? 
Vraag bij ons een Westhoek Voordeelpasje met kortingbonnen.

Bent u op zoek naar een restaurant in de buurt ?
In Leke zijn er een paar mogelijkheden op vrijdagavond, hieronder vermeld, en op een goeie drie kilometer kan u terecht in St. Pieterskapelle (www.restaurantkapelle.be) en Zande (www.geeraardsbloempje.be).
In Hof Ter Molen kan u op vrijdagavond terecht voor een uitgebreid vast menu aan (ongeveer 60 euro, all in). Bekijk het maand menu op
www.termolen.be/restaurant . Dit is ongeveer 20 minuten te voet. Vergeet niet vooraf te reserveren. Vanaf 1 JULI tot 15 AUGUSTUS is er een POP-UP café in de Molen van Hof ter Molen.
Voor een heerlijke feestmaaltijd tijdens het week-end is er De Lekebek, dit is een half uur wandelen van bij ons. Hier moet u zeker vooraf reserveren. Bekijk de menu's en de prijzen (menu ongeveer 45 euro of 67 euro all in) op
www.delekebek.be

Je kan ook altijd onze keuken gebruiken om iets op te warmen.  In Leke is er de gekende Slagerij-Traiteur Antoon waar je broodjes en bereide gerechten kan kopen..

Leke en omgeving

Leke ligt in de Westhoek en is één van de 14 deelgemeenten van Diksmuide, de meest noordelijke, 15 km van de zee en 8 km van het centrum van Diksmuide. 
Het Lekeleet pad, een 10 km lange wandelroute, passeert voor de deur.  In het centrum van Leke vindt u fietsknooppunt 25.

In 2015 kregen 15 dorpen in de Westhoek het label Charmant dorp, waaronder drie dorpen van Diksmuide: Stuivekenskerke, Lampernisse en Sint-Jakobskapelle.  Stuivekenskerke is dicht bij Leke, aan de andere kant van de ijzer.

Leke grenst aan Middelkerke (Schore, Sint-Pieterskapelle) en Koekelare (De Mokker).  Nieuwpoort en Middelkerke liggen op 15 km.

De bus naar Diksmuide, Oostende en Brugge stopt ook in Leke.

Naar Brugge, Ieper of Veurne rijden met de auto neemt ongeveer een half uurtje in beslag. 

Alles over Diksmuide vindt u op www.bezoekdiksmuide.be

Meer informatie over de Westhoek vindt u op www.toerismewesthoek.be

Meer informatie over de natuur vindt u op www.natuurenbos.be

Beoordelingen en commentaar

Je vindt ons ook op Logeren in Vlaanderen Vakantieland,  Google en Tripadvisor. Op die plaatsen kan ook commentaar gegeven worden.  In Tripadvisor kan je ons niet boeken maar je kan wel commentaar lezen of geven door "De Windhoek"  te selecteren in de onderstaande rechthoek.